További

Azt írja az újság: Csokihotel

Dátum: 2018.10.27.


Csokoládéból épült az egész hotel, a tűzhelytől az ágyig minden csokiból van (Részlet a cikkből)

Jean-Luc Decluzeau, a francia csokoládékészítő álmodta meg, majd készítette el azt a mesébe illő házikót, amely a porcelánról híres Sévres városában található. Kívülről teljesen úgy néz ki a ház, mintha egy tipikus kis vidéki, fából épült kalyiba lenne, pedig valójában 1,5 tonna csokiból készült el.
Maga a kunyhó 18 négyzetméter, de ennek minden egyes kis szöglete valódi csokoládé: csokiból vannak a falak, a tető, a tűzhely, a komódok, az óra, a bögrék, a tányérok...Ha esetleg valakinek nem lenne elég a benti látvány, akkor kisétálhat a házikóhoz tartozó udvarra, ahol egy fehér csokiból készült tavat és egy csokoládéból készült virágágyást találhat.

Ha azt hittük, hogy ezt már aztán nem lehet tovább hova fokozni, akkor nagyot tévedtünk: ugyanis Decluzeau, a csokiház megálmodója, még workshopokat is tart a vendégeknek, ahol megtanítja, hogy hogyan kell mini csokiházikót készíteni. És még mindig nincsen vége a tündérmesének, az isteni reggelit és vacsorát is az álomház csodálatos kertjében szolgálják fel a vendégeknek.

A cikk eredetije itt olvasható.